Savolaisuus on makuasia: Lähiruoka pop up Matkuksessa 2020

20.08.2020

SAVOLAISUUS ON MAKUASIA: LÄHIRUOKAA MATKUKSESSA!

Pohjois-Savo on Euroopan maukkain maakunta – ja se on huomattu myös maailmalla! Seutumme European Region of Gastronomy 2020-21 -tunnustuksen kunniaksi kauppakeskuksessa järjestetään juhlavuoden mittaan herkullisia pop up -tapahtumia, joista löydät lähellä tuotettuja makuja ja vastuullista inspiraatiota arjen ja juhlan ruokapöytiin. 

Juhlavuotena Kuopio ja Pohjois-Savo ovat mualiman kulinaarinen napa. ERG-tunnus viestii vastuullisesti tuotetun laadukkaan, yrittäjyyttä tukevan ja paikallisen ruokakulttuurin puolesta ja se myönnetään Euroopassa yhdelle tai useammalle alueelle vuosittain. Pohjois-Savolle tunnustus myönnettiin vuosille 2020–2021 – ensimmäisenä Suomessa! 
 

Syksyn mittaan makuhermoja hemmotellaan Matkuksessa seuraavilla pop up -tapahtumilla:

La 22.8. klo 10–16 Sadonkorjuu: lähiruokatori & lähiruokapopupeja

La 12.9. klo 10–16 Luonnon antimet: sienestys, kalastus ja metsästys lähiluonnossa

La 17.10. klo 10–16 Syksyn värikkäät herkut: pyhäinpäivän kattaus ja syysloma

La 12.12. klo 10–16 Joulun aika: juhlakauden kestävimmät herkut


Tiedotamme kunkin tapahtumapäivän ohjelmasta ja teemoista lähempänä tapahtumaa tarkemmin verkkosivujemme lisäksi Matkuksen & Tase Savon somessa. Ota meidät siis seurantaan Facebookissa ja Instagramissa!

Matkuksen pop up -tapahtumien toimijat ovat kaikki Pohjois-Savon alueelta, joten voit nauttia tapahtumapäivinä paikallisista ja vastuullisesti tuotetuista makuelämyksista. Tapahtumien ohjelmassa on juhlavuoden aikana tiedossa mm. lähiruoka -pop up -ravintoloita, lähiruokatoreja ja -tuottajien tarjontaa sekä aiheeseen liittyviä, mielenkiintoisia luentoja ja kursseja. Kantavaksi teemaksi ohjelmassa nousevat puhtaan lähiruoan lisäksi luonnosta saatavat raaka-aineet: marjastus, sienestys, metsästys ja kalastus. Tapahtumat käynnistyivät elokuussa, jolloin päästiin nauttimaan elonkorjuun herkuista.

Matkuksessa järjestettävät pop up -tapahtumat ovat osa European Region of Gastronomy Kuopio Region 2020-21 -juhlavuoden teemaviikkoja. Katso lisää: http://tastesavo.fi/tapahtumakalenteri Ota myös seurantaan: @tastesavo #tastesavo #europeanregionofgastronomy

European Region of Gastronomy Kuopio Region 2020-21 toteutuu Itä-Suomen ProAgrian & Maa- ja kotitalousnaisten, Kuopion kaupungin sekä Savonia-ammattikorkeakoulun hankeyhteistyönä. Mukana on yli 80 yritystä, tapahtumatoimijaa, oppilaitosta ja kehittämisorganisaatiota koko maakunnan alueelta. 

Tervetuloa rakentamaan kanssamme kestävämpää ruokakulttuuria!

LISÄTIETOJA: Projektipäällikkö Hannaleena Uhlbäck-Ropponen, Savolaisuus on makuasia -hanke, Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, hannaleena.uhlback-ropponen@savonia.fi

Tapahtuman järjestää Savolaisuus on makuasia -hanke, joka liittyy Pohjois-Savolle myönnettyyn European Region of Gastronomy Kuopio region 2020-21 (ERG) tunnukseen. Kuopion alue on ensimmäinen alue Suomessa, jolle ERG-tunnus on myönnetty.

Savolaisuus on makuasia -hankkeen tavoitteena on lisätä pohjoissavolaisen lähiruoan tunnettuutta niin, että Pohjois-Savo tunnetaan paikallisesti, valtakunnallisesi ja kansainvälisesti puhtaan ja laadukkaan ruoan ja raaka-aineiden tuottajana. Savolaisuus on makuasia keskittyy lisäämään alueen kuluttajien ymmärrystä siitä, että ei ole tarvetta lähteä "Kallavettä kauemmas kalaan". Tavoitteena on myös lyhentää lähiruoan matkaa pellolta kuluttajien ruokapöytiin, tuoda näkyvyyttä paikallisille tuottajille ja kehittää yhteistyötä eri toimijoiden välillä mm. REKO-toiminnan, koulujen, tukkujen ja ravintoloiden kanssa.

Katso lisää

Katso lisää

Seuraa