Tervetuloa mukaan European Region of Gastronomy –yhteistyöhön!

Haluaako yrityksesi hyötyä European Region of Gastronomy –tunnuksesta ja sen tuomasta näkyvyydestä? Haluatteko kehittää yrityksenne palveluja entistä vetovoimaisemmiksi ja kansainvälisiä matkailijoita houkutteleviksi?
 

Mitä etuja yhteistyö tarjoaa mukaan lähteville yrityksille?

Yhteistyössä mukana olevat yritykset saavat hankekokonaisuudessa tunnuksen käytön ohella mm. seuraavia palveluita:

 • Monipuolisia koulutuksia (vastuullisuus, tuotteistaminen, viestintä, erityisruokavaliot), verkostoitumista sekä liiketoimintaosaamiseen kehittämistä.
 • Yrityksen logonäkyvyys juhlavuoden ohjelmassa.
 • Yrityskumppani -näkyvyys tapahtumaviestinnän sisällöissä: mm. kumppanuus-verkkosivulle (www.tastesavo.fi)
 • Kuopio Tahko -markkinoinnin ERG-laskeutumissivulla sekä karttapalvelussa.
 • Mahdollisuus hyödyntää ERG2020-2021-tapahtumatunnusta osana omaa markkinointiviestintää
 • Mahdollisuus kehittää palveluita kansainvälisten matkailijoiden tarpeita vastaaviksi
 • ERG2020-2021-vastuullisuussertifikaatti
 • Kumppanuusnostot sosiaalisen median kanaviin
 • Näkyvyyttä mediassa hankekokonaisuuden ja yritysesimerkkien kautta
 • Osallistumismahdollisuus benchmarking-/koulutusmatkoille (jos Covid-19 tilanteen salliessa)
 • Osallistumisoikeus verkostoitumistilaisuuksiin sekä koulutuksiin
 • Juhlakauden ruokafestivaaleille 2019-2021 osallistumisessa etusijalla ovat yhteistyössä mukana olevat yritykset.
 • Valmiit sähköiset viestintä- ja markkinointiaineistot hyödynnettäväksi


 

Mikä on European Region of Gastronomy –tunnus?

Yhteistyöhön mukaan lähtevät yritykset saavat käyttää ERG2020-2021 –tunnusta. ERG-tunnus yrityksen ovessa, ruokalistalla, verkkosivuilla tai muissa markkinointimateriaaleissa kertoo yrityksen olevan alueen ruokamatkailun  helmi. Asiakkaalle tunnus viestii paikallisista ja aidoista, vastuullisesti tuotetuista tuotteista ja palveluista. Tunnusta käyttävät yritykset ovat sitoutuneet kehittämään toimintansa vastuullisuutta (ympäristöllinen, taloudellinen ja sosiaalinen vastuu) ja haluavat tukea alueen hyvinvointia suosimalla tuotteissaan mm. lähiraaka-aineita.

Tunnusta käyttävät yritykset löydät tästä


 

Tunnuksen käyttö tuo yritykselle lisäarvoa

Tunnus viestii tuotteista tai palveluista, joiden tuotannossa painotetaan laatua, vastuullista toimintaa ja paikallisten raaka-aineiden käyttöä. Tunnus viestii myös alueen kulttuurista ja tekee palveluista ja tuotteista kiinnostavia paikallisuutta ja lähiruokaa arvostavien kuluttajien keskuudessa.

Tunnuksen käyttöoikeutta voivat hakea Pohjois-Savon alueen yritykset, jotka valmistavat tuotteensa Pohjois-Savon alueella, käyttävät tuotteissaan ja palveluissaan paikallisia raaka-aineita ja jotka sitoutuvat kehittämään yritystoimintansa ympäristöllistä, taloudellista- ja sosiaalista vastuullisuuta.

ERG2020-2021-tunnus perustuu kansainvälisen IGCAT:in standardeihin ja alueellisesti laadittuihin kriteereihin. Tunnusta käyttävät yritykset erottuvat edukseen European Region of Gastonomy Kuopio 2020-2021 juhlakauden aikana.

Yhteistyöhön sitoutuneet yritykset voivat käyttää ERG2020-2021-tunnusta yrityksensä markkinointiviestinnässä (mm. verkkosivuilla, mainoksissa ja sosiaalisessa mediassa), ruokalistoilla, tuotteissa ja vaikka yrityksen julkisivussa. Yritykset saavat markkinoinnissa hyödynnettäväksi mm. valmista sähköistä materiaalia ja ikkunatarrat.

Tunnuksen käyttö on luvanvarainen ja maksullinen. Yritykset perehdytetään tunnuksen käyttöön ja saavat koulutusta vastuullisuuden kehittämiseen.

Tunnuksen käyttöön liittyviin kysymyksiin vastaavat ProAgrian/Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten ja Savonian asiantuntijat.

Mitä ERG2020-2021-tunnuksen käyttö ja muu yhteistyö maksaa?

Tunnuksen käyttö ja hankkeen tuottamat palvelut ovat maksullisia. Vuosihinta perustuu yrityksen liikevaihtoon ja on alkaen 200 e/vuosi (hinta vuonna 2021 mukaan tuleville). Mukaan voi liittyä 1.6.2021 asti.

Miten pääsen mukaan yhteistyöhön ja saan yrityksen käyttöön ERG2020-2021-tunnuksen?

Ota yhteyttä ProAgrian/Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten tai Savonian asiantuntijoihin, jotka auttavat sinua mielellään. Tervetuloa mukaan!