Perinnepäivä la-su 3.-4.7.2021 on Tuovilanlahdessa tapahtuma, jossa paikalliset ruoka- ja kahvila- ja majoituspalveluyritykset avaavat koko päiväksi ovensa vieraille nauttimaan itse tehdyistä ruuista ja herkuista. Asiantuntevat yrittäjät opastavat ihailemaan nähtävyyksiä ja luontoa Korkeakosken poluille sekä Tuovilanlahden vuonoon ja Pirunpesälle. Elämyksiä ja aktiviteetteja esihistoriasta tähän päivään löytyy kattavasti kaiken ikäisille museoista, kotieläinpihasta ja muista kylän kohteista. Tapahtumapäivänä kokoontumispaikka on Majatalo Osula. Tuovilanlahden kylän ympäristö, luonto vuonon rannalla ja Korkeakosken kanjonin kupeessa on ainutlaatuinen. Majatalo Osula on uniikki kohtaamispaikka, jonka asiantunteva ja ystävällinen henkilöstö vastaa ruokailun ja majoituksen lisäksi ohjelmapalvelujen välityksestä. Tapahtumaan on vapaa pääsy, ruokailuihin ja kierrokseen tarvitaan varaus. 

Nähtävyyksien ja kohteiden opastuksien ryhmäkoko on 2-20 henkeä kohteesta riippuen klo 12-18. Ryhmävaraukset on tehtävä ennakkoon Majatalo Osulasta. Optiona on varattavissa majoitus Majatalo Osulassa sekä vuorattavana kanootteja ja polkupyöriä.

Tuovilanlahti on tapa elää: tutustu 1800-luvun talonpoikaistilan Kalapuron historiaan ja nauti perinteinen ateria talonväen Taavetti ja Stina Virtalan vieraana.  Alkuperäisessä asussaan säilynyt talonpoikaistalo Kalapuro henkii Tuovilanlahden ja koko Pohjois-Savon historiaa. Tuovilanlahti tarjoaa aitoa savolaista elämänmuotoa sekä aitoa kyläyhteisöllisyyttä, jossa voit aistia muinaishistorialliset kohteet sekä kulttuurihistoriallista tunnelmaa. Alue on täynnä monimuotoisia elämys-, hyvinvointi- ja matkailupalveluita, niin ryhmille, lapsiperheille kuin luonnossa liikkujille sekä tapahtumia ja aktiviteetteja ympäri vuoden. 

4.7. Kalapuron tarinallinen puolinen - ”Ottakee  vieraat, tae käskyt harvenoo” kattauksin. (Varaa paikka)

Alkuun: Piikatytön ohrajaahohuttu ja kokkelpiimä / Ruisleepee, voeta ja renkipoejan suolakaloo

Pääruoka: Uunihaavikkaat / Taavetti isännän palavilihhoo / Ryytimaan sallaattia

Jälkiruoka: Rustinkia ja lirpotinta

Lopuksi: Kahvi ja Stiinan pikkuleevät

”Pistelkeepäs velliä, Stiina on rytkittännä tuohon oekeeta maetoo”

  • Kesto: 2 h
  • Sijainti/lähtöpaikka: Kalapuro, Tuovilanlahdentie 205, Kuopio
  • Ryhmän koko: 10– 25 hlöä
  • Saatavuus: 1.5.–31.10.2021
  • Opastuskieli: Suomi
  • Hinta: 38 €/hlö
  • Mitä tuotteeseen sisältyy: ruokailu alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka, kahvi/tee
  • Mistä voi varata: Majatalo Osula, Mervi Rönkä, www.majatalo-osula.fi
  • Optiona varattavissa/ostettavissa lisäksi: Eripituiset äänimaljarentoutukset (esim. 15-45 min), yrtti- ja turvesauna, yrttikävelyt