Visit Finland

Tietoa ja taloudellista tukea

Visit Finland on Finpro Oy:n yksikkö, joka vastaa valtakunnallisena matkailualan asiantuntijana ja aktiivisena toimijana ulkomailta Suomeen suuntautuvan matkailun edistämisestä. 

Visit Finland tukee omilla tutkimuksillaan ja osaamisellaan alan yrityksiä ja yritysryhmiä kansainvälisille markkinoille tarkoitettujen matkailupalvelujen kehittämisessä ja markkinoinnissa. Toiminta rahoitetaan valtion budjetista, joka vuodelle 2016 on noin 10 milj. euroa. Lisäksi suomalainen matkailuelinkeino osallistuu matkailumarkkinointiin noin 1 milj. eurolla. (Visit Finland 2017)

Vaikutus Savossa

Kuopion alueen matkailutoimintaa ja sen sisältöjä kehitetään aktiivisesti yhteistyössä Visit Finlandin kanssa. Visit Finlandin tuki ja sen tuottama tutkimuksellinen tieto on tärkeässä roolissa Kuopion alueen gastronomisen alueen juhlavuotta 2020 rakennettaessa ja erityisesti alueen tunnetuksi tekemisessä myös kansainvälisillä markkinoilla. Visit Finland järjestää vuosittain useita matkoja esim. elintarvikeyrittäjille tai kolmannen sektorin toimijoille kansainvälisille messuille ym. kohteisiin.

My Stay

My Stay on opas lomakohteisiin Suomessa. Yhteistyökumppaneille suunnatusta oppaasta löytyvät niin majoittumiseen kuin vapaa-aikaankin liittyvät toimijat.

Myyntitapahtumat

Visit Finland –tilaisuudet sekä ulkomailla että Suomessa takaavat kansainvälisillä markkinoilla toimiville tai sinne tähtääville yrityksille laadukkaita ostajakontakteja.

17 syytä vierailla Suomessa

Ulkomaisille suunnatulla listalla esitellään Suomen matkailun valttikortteja. Listalta löytyvät saunomisen lisäksi mm. revontulet, kansallispuistot, sekä kulttuuri.