Suomen matkailuoppaiden päivää vietetään 6.5.2021

05.05.2021
Vuonna 2021 juhlistetaan Suomen matkailuoppaiden päivää kolmatta kertaa. Päivän tarkoituksena on aloittaa kesän opastuskausi ja juhlistaa matkailuoppaiden työtä. Suomen Opasliitto päätti Suomen matkailuoppaiden päivän vietosta vuonna 2018 korostaakseen oppaiden asemaa kotimaisen matkailun kesäsesongin alkaessa.

Maailmanlaajuinen pandemia pakotti useat yhteiskunnan toiminnot muutokseen ja varsinkin matkailu pysähtyi. Nyt kun tilanne näyttää valoisammalta, haluamme nostaa esiin matkailuoppaiden toimintaa ja juhlistaa tätä päivää.  Pakollinen pysähtyminen on toki antanut matkailuoppaille aikaa opiskella ja suunnitella uusia kierroksia. Odotamme innolla, että pääsemme toteuttamaan opastettuja kierroksia tulevan kesän aikana. Kuopioonkin voi tänä kesänä tutustua kahdella uudella kävelykierroksella: Viehättävä Valkeinen ja hurmaava  Hatsala sekä Vanhaa ja uutta  Kuopiota -kierrokset ovat tarjolla tiistai- tai torstai-iltaisin.

Kuopion Oppailla monipuolinen tarjonta

Kuopiossa toimii Kuopion Oppaat ry, jolla on 18 auktorisoitua opasta. Lisävahvistuksia joukkoihin saadaan kesäkuussa valmistuvalta opaskurssilta.  Tämän kesän opastetut kierrokset käynnistyvät opaspäivän kunniaksi järjestettävällä Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelulla, joka sai jo suuren suosion viime kesänä. Näitä kiertoajeluja järjestetään läpi kesän torstaipäivisin.  Paikallisella ruualla pääsee herkuttelemaan myös perjantai-iltaisin järjestettävillä ruokakävelyillä sekä tämän kesän uutuudella – Hilikun huluppeempi-ruokakierroksella, joka on muuten takuuvarma lahjaidea ruuasta pitäville päivänsankareille. Näillä kierroksilla herkullinen ruoka, paikallishistoria ja tarinat lomittuvat oppaan luotsaamana mukavasti toisiinsa. Myös klassikkosuosikit Vaajasalon kierros Kallavedellä ja Haminalahden kulttuuripolkukierros ovat tämänkin kesän ohjelmistossa.

Lahjakortti äitienpäivälahjaksi

Opastuskierroksiin voi tutustua tarkemmin Kuopion Oppaiden nettisivuilla tai tule tapaamaan oppaita 6.5 torstaina torille klo 10-12 ja nappaa tuore kesän esite mukaasi. Oppaat jalkautuvat jakamaan esitettä eri puolille toria. Kuopion Oppaiden Maistellen Kuopiota -ruokakierrosten lahjakortit ovat myynnissä pop up lähiruokapuodissa Matkuksessa 7.-8.5, joten sieltä ehtii sopivasti käydä nappaamassa mieluisan äitienpäivälahjan sunnuntaille.

Auktorisointi takaa laadun

Auktorisoidun matkailuoppaan tunnistat joko hopean tai kullan värisestä opasmerkistä, jossa lukee GUIDE ja johon on kuvattu sininen Suomi maapallon kartalle. Suomen Opasliitto ry:n auktorisoinnin saa henkilö, joka on suorittanut liiton vaatimusten mukaan järjestetyn opaskoulutuksen hyväksytysti. Auktorisoinnin säilyttämiseksi opas osoittaa määräajoin tietojensa ja taitojensa ajantasaisuuden. Tämä takaa Opasliiton auktorisoimien oppaiden laadun ja laatu puolestaan asiakkaan tyytyväisyyden.

Opasliiton vuodelle 2021 valitsema teema on ”Turvallisesti oppaan matkassa – Tryggt med guiden”. Sen myötä haluamme korostaa, että opastuksilla otetaan turvallisuus, mukaan lukien terveysturvallisuus, huomioon ja noudatetaan viranomaisten määräyksiä.

Suomen Opasliitto ry on valtakunnallinen matkailuoppaiden, eräoppaiden ja erikoisalojen oppaiden liitto. Liitolla on 80 jäsenyhdistystä ja niiden kautta opasliittoon kuuluu noin 1200 jäsentä. Toiminnan kannalta liitto on jaettu maantieteellisiin alueisiin. Alueiden ja hallituksen välisenä yhteyshenkilönä toimivat alue-edustajat.

Lisätietoja:

Kuopion Oppaat ry

Kaija Lipponen, puheenjohtaja

p. 045 879 9239, guideskuopio@gmail.com

Ritva Silvennoinen, sihteeri

p. 050 0489 189, kuopionopasyhdistys@gmail.com

www.kuopionoppaat.com

Katso lisää

Katso lisää

Seuraa