Savon Yrittäjien maakunnallinen yrittäjäpalkinto Peltolan Juustolalle

12.04.2021

Savon Yrittäjien maakunnallisen yrittäjäpalkinnon saa tänä vuonna rautalampilainen juustoa ja kirnuvoita valmistava Peltolan Juustola Milk In. Perusteluissa todetaan, että palkittu yritys on erinomaisilla tuotteillaan ollut tuomassa Pohjois-Savoa yhdeksi Suomen tunnistettavista gastronomisista alueista. Savon yrittäjien puheenjohtaja Tarja Arbélius korostaa tiedotteessa, kuinka lähiruoka on ponnistanut ravintoloiden listoille ja Peltolan juustola on ollut raivaamassa tietä Pohjois-Savolle. Yrityksen perustaja, yrittäjä Matti Kärkkäinen kertoo Ylelle yllättyneensä valinnasta. Hän iloitsee, ettei lainkaan osannut odottaa yrittäjäkollegoilta palkinnon kaltaista huomionosoitusta. Lue koko uutinen yle.fi/uutiset/3-11876691

– Maitoala on on vaikea ala. Ja kun kyseessä on myös ala, joka ei ole ollut keskiössä, niin ei voisi olla tyytyväisempi, Kärkkäinen kiittelee.

Hän kertoo, että viimeinen vuosi on ollut yritykselle haasteellinen. Asiakkaista jopa 75 prosenttia on ravintoloita, joita koronaepidemia on kurittanut rajusti. Tämä on näkynyt myös juustolan toiminnassa.

– Kaksi kertaa olemme joutuneet lomauttamaan väkeä, viime keväänä lockdownin aikaan ja nyt maaliskuussa, kun ravintolasulku alkoi kertoo Kärkkäinen.

Katso lisää

Katso lisää

Seuraa