ERG-hankkeen vaikutus Pohjois-Savossa

30.03.2021

ERG-hankekokonaisuus on toimillaan lisännyt Pohjois-Savon alueen näkyvyyttä. IGCAT vakuuttui Pohjois-Savon vetävyydestä ja ruokakulttuurista vuonna 2017, jonka jälkeen rattaat lähtivät pyörimään ja alueen brändityö alkoi kunnolla.

Kansainvälisen European Region of Gastronomy -verkoston kanssa rakennetaan vastuullisia, pysyviä toimintamalleja tavoitteellisesti. Täällä julkistetut, kehitetyt ja toteutetut asiat leviävät Eurooppaan ERG –verkoston ja IGCAT -yhteistyön avulla – ja toisinpäin. ERG-hankekokonaisuus on tuonut yhteen alueen toimijoita ja yhteistyö on kasvanut entisestään. Hanke yhdistää alueen toimijoita, järjestämällä erilaisia työpajoja, verkostoitumistilaisuuksia ja koulutuksia. Näin yritykset ja toimijat törmäytetään ja saadaan pohtimaan uusia yhteistyön muotoja. Alueelle on syntynyt yhteistyössä muun muassa uudenlaisia ruokaa ja kulttuuria sekä hyvinvointi sisältäviä ohjelmanumeroita, ruokakävelyitä ja herkullisia bussiretkiä. Vuonna 2019 laadittu Pohjois-Savon gastronominen strategia saattoi yritykset samaan pöytään miettimään Pohjois-Savon ruokamaakunnan tulevaisuutta. Visiona on, että Pohjois-Savo nousee maailmankartalle “mualiman kulinaarisena napana”. Kokonaisuus toteutuu Itä-Suomen ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten, Kuopion kaupungin, SawoGrow:n sekä Savonia AMK:n hankeyhteistyönä. Mukana on nyt yli 80 yritystä, tapahtumatoimijaa, oppilaitosta ja kehittämisorganisaatiota koko maakunnan alueelta.

Lue koko juttu: https://www.oodia.fi/artikkelit/erg-hankkeen-vaikutus-pohjois-savossa

Juttu on julkaistu https://issuu.com/oodiamedia/docs/pohjois-savo_2020 

Vetovoimainen Pohjois-Savo -lehti on vaikuttajamedia, joka tuo pohjoissavolaiset menestystarinat kaikkien nähtäville. Lehti on toteutettu yhteistyössä Pohjois-Savon liiton kanssa.

Katso lisää

Katso lisää

Seuraa